Τρίτη 3 Μαΐου 2011

Η τεχνική του Quilling


Το Quilling αν και υπάρχει ως τεχνική εδώ και εκατοντάδες χρόνια, παραμένει εντυπωσιακό αλλά και δημοφιλές έως σήμερα.Η τεχνική του Quilling πρωτοξεκίνησε κατά τη διάρκεια της Αναγέννησης. Τότε οι μοναχές και οι μοναχοί το χρησιμοποιούσαν για να τυλίξουν με επιχρυσωμένο χαρτί και να διακοσμήσουν θρησκευτικά αντικείμενα, ως εναλλακτική λύση αντί πραγματικού χρυσού. Αργότερα, κατά τη διάρκεια του 18ου και 19ου αιώνα, έγινε ένα από τα αγαπημένα χόμπι των κυρίων της Αγγλίας που δημιουργούσαν υπέροχα διακοσμητικά για τα έπιπλα και τα κεριά τους.


Η όλη διαδικασία είναι αρκετά απλή αλλά και αρκετά οικονομική αν θέλετε να το δοκιμάσετε. Κόβετε λωρίδες χαρτιού και με ένα ειδικό εργαλείο που μοιάζει με πένα τις τυλίγετε δημιουργώντας  μικρά έργα τέχνης.. σαν αυτά που θα δείτε στην συνέχεια!

                          

4 σχόλια:

  1. Καλημέρα σου!!!χάρηκα που σε είδα στο blog μου!χαζεύοντας στο δικό σου εντυπωσιάστηκα με την τεχνική και τα αποτελέσματα της...την είχα ακούσει αλλά δεν ήξερα λεπτομέρειες.....όσο για αυτά που γράφεις στο προφίλ σου δεν ξέρω αν σε αντιπροσωπεύουν η όχι, πιστεύω ότι εξαρτάται με τι ματιά θα το δεις...η ευγένεια πάντως λείπει στον καιρό μας.......μια σωστή διαχείριση των συναισθημάτων χρειάζεται...Καλή συνέχεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα!Είχα διαβάσει και εγώ το προφίλ σου! Να χαίρεσαι καταρχάς την οικογένεια σου!Απίστευτη δουλειά έχεις κάνει!Εύχομαι καλή συνέχεια και δημιουργικότητα πάνω απ'όλα! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τυχαία βρήκα το μπλογκ σου και εντυπωσιάστηκα από την συγκεκριμένη τεχνική. Την είχα ακούσει αλλά δεν μπορούσα να φανταστώ ότι μπορείς να κάνεις τέτοιες ωραίες συνθέσεις!! Ευχαριστώ για τις πληροφορίες!! Καλή συνέχεια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Υπέροχη τεχνική! Η μαγεία με απλά λόγια. Ή μάλλον με απλά υλικά...
    Καλώς όρισα Μαρία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή