Σάββατο, 30 Απριλίου 2011

Παίξτε με χαρτί


Quilling

Τι είναι; Είναι η τέχνη να τυλίγεις λεπτές λουρίδες χαρτιού σε διαφορετικά σχήματακαι η χρησιμοποίηση των σχημάτων για τη διαμόρφωση μορφών. Τι χρειάζεστε, αρχίζοντας;
 Χαρτιά
Το πρώτο πράγμα στον κατάλογο είναι το σημαντικότερο: quilling χαρτιά. Αυτές οι μακριές στενές λουρίδες είναι μόνο 3 χιλ. φαρδιές και μπορούν να είναι τόσο μακριές ή τόσο κοντές όσο θέλετε. Μερικές λουρίδες έρχονται 9 χιλ. ή 15 χιλ. αλλά δεν είναι το σύνηθες. Μπορείτε να αγοράσετε τα έτοιμα κομμένα χαρτιά ή να κάνετε δικά σας. Τα  έτοιμα συστήνονται γιατί είναι δύσκολο να κοπούν αρκετά στενές λουρίδες. Αν κάνετε τις δικές σας λουρίδες, χρησιμοποιήστε λεπτό χαρτί. Το χαρτόνι είναι λίγο παχύ και τείνει να κολλάει στο quilling εργαλείο.
Quilling εργαλείο με σχισμή
Συμβουλές
1. 'Οσο πιο σφιχτά τυλίγετε το χαρτί, τόσο μικρότερο το σχήμα που θα δημιουργήσετε.
2. Όταν δεν χρησιμοποιείτε ολόκληρο το μήκος χαρτιού, σχίστε το παρά να χρησιμοποιήσετε ψαλίδι. Η ραφή θα ενσωματωθεί καλύτερα.
3. Για να κολλήσετε τα σχήματα στο χαρτί, χρησιμοποιήστε οδοντογλυφίδα  για να εφαρμόσετε ένα στρώμα της κόλλας στην κάτω πλευρά.
4. Για να κάνετε μεγάλες μορφές, κολλήστε δύο quilling λουρίδες μαζί. Προσπαθήστε δύο διαφορετικά χρώματα.
Ένας απλός τρόπος να κάνετε  quilling είναι να χρησιμοποιηθεί ένα αυλακωμένο εργαλείο. Ένα άκρο έχει μια σχισμή έτσι ώστε μπορείτε εύκολα να γλιστρήσετε το quilling χαρτί μέσα και να το κρατήσετε ενώ τυλίγετε το χαρτί γύρω από το άκρο του εργαλείου. Μόλις τυλιχτεί εντελώς το χαρτί, το γλιστράτε έξω από το άκρο του εργαλείου, το αφήνετε να επεκταθεί στο μέγεθος που το θέλετε και κολλάτε την άκρη.
 Υγρή κόλλα
Ξεραίνει γρήγορα και καθαρά. Είναι ευκολότερο να εφαρμοστεί εάν χύσετε μια σταγόνα της κόλλας επάνω σε ένα πρόχειρο χαρτί και χρησιμοποιήσετε μια οδοντογλυφίδα για να την απλώσετε στο χαρτί σας.
Πίνακας Quilling
Μόλις τυλιχτούν τα χαρτιά, είναι ευκολότερο να χρησιμοποιήσετε τους κύκλους στον πίνακα για να κρατήσετε τα χαρτιά τυλιγμένα στο μέγεθος που θέλετε, ενώ κολλάτε τις άκρες. Ένα άλλο μεγάλο χαρακτηριστικό γνώρισμα του πίνακα είναι ότι οι κύκλοι σας όλοι θα είναι το ίδιο μέγεθος για τα σχέδια.
Βασικές μορφές
Όλα τα σχέδια δημιουργούνται από τα βασικά σχήματα. Μόλις έχετε μάθει τα βασικά σχήματα, θα δημιουργείτε τα αριστουργήματα σας σε λίγο χρόνο. Από αυτές τις μονάδες μπορείτε να δημιουργήσετε οτιδήποτε με συνδυασμό . Μπορείτε επίσης να αφήσετε μια ουρά σε οποιεσδήποτε από αυτά τα σχήματα μη τυλίγοντας ολόκληρο το κομμάτι του χαρτιού. Αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να συνδέσει τα σχήματα μεταξύ τους ή ως στοιχείο για τη δημιουργία σας. Εδώ μερικά σχήματα για να ξεκινήσετε.
Κύκλος - αυτός είναι αρκετά εύκολος γιατί είναι το σχήμα που έρχεται από το εργαλείο. Αλλά ακόμη και οι κύκλοι σας μπορούν να είναι διαφορετικοί ανάλογα με το μήκος του χαρτιού και του πόσο τον αφήνετε να επεκταθεί αφότου τον έχετε τυλίξει. Εάν το κρατάτε αρκετά στενά τυλιγμμένο, ο κύκλος σας πρόκειται να είναι μικρότερος.
Τετράγωνο - τσιμπήστε τέσσερις γωνίες στον κύκλο σας για να δημιουργήσετε ένα τετράγωνο. Πάλι το μέγεθος εξαρτάται από το μήκος του χαρτιού και πόσο σφιχτά τυλίγεται.
Τρίγωνο - τσιμπήστε τρεις γωνίες στον κύκλο.
Πέταλο λουλουδιού ή δάκρυ - τσιμπήστε ένα τέλος του κύκλου. Μπορείτε να τον κάνετε στενότερο και φαρδύτερο πιέζοντας τον κύκλο μαζί χωρίς πραγματικά να τον τσακίσετε.
Marquise - αυτό μοιάζει με μάτι. Τσιμπήστε και τις δύο άκρες του κύκλου και μπορείτε να κάνετε όπως με τη μορφή πετάλων λουλουδιών για να ποικίλετε το πλάτος.
Καρδιά - τσιμπήστε ένα άκρο όπως με το πέταλο λουλουδιών. Κρατήστε το τσιμπημένο τέλος σε ένα χέρι σπρώχνοντας το άλλο άκρο προς το κέντρο.
http://www.scrapbooking.gr

1 σχόλιο: